'Sync-Up', proposicion ganhanta del Prèmi Euroregional de l'Innovacion Toristica


Concebuda a Perpinhan, lo projècte 'Sync-Up' es la proposicion ganhanta del Prèmi Euroregional de l'Innovacion Toristica. L’objectiu de Sync-Up es lo recompte de personas, en temps real, a travèrs de la reconeissença facial. D’aquela manièra, divèrsas institucions culturalas e toristicas, coma los musèus, poiràn controtlar melhor lo flux de personas e prepausar d'alternativas als visitants.

'Miro in Cube' es una hackathó euroregional de 56 oras que desparièras equipas concebon pendent el una solucion toristica de forma simultània a Perpinhan, Barcelona e Palma. La finala del concors, d’portada euroregional, a debanat dins la Sala Damm del Barcelona Tech City.

Los finalistas èran estats: Perpinnyà Sync-Up, Prix Trip e Assistravel; Barcelona: Ecofriendly, Local Amic e Local Experience; Palma: Ecoloop, Smartmove e WINDD.

A la finala, cada territòri es estat representat per tres finalistas. Es a dire, tres per las Ilhes Balears, tres per Catalonha e tres per Occitània. L’equipa vencedor de la finala euroregional a recebut 5.000€ en concèpte de prestacion de servicis per desvolopar la siá proposicion de solucion innovadora.

L’Euroregion es estat representat per lo sieu director general, Xavier Bernard-Sans; per la directora generala d’Innovacion del Govèrn de las Ilhes Balears, Núria Riera; pel director general de Modernizacion e Administracion Digitala de las Ilhes Balears, Ramon Ròca; pel director executiu de l’Agéncia Catalana de Torisme, Patrick Torrent; e pel director de Torisme e Termalisme de la Region Occitània, Igor Knibiehly.

La tematica d’aquela edicion a gravitat a environ de l’aplicacion de l'intelligéncia artificiala al sector del torisme. En aquel sens, las equipas qu'an participat a la tresena edicion de Gardi in Cube lor a calgut desvolopar de solucions innovadoras per donar responsa a rèptes que ligan de sectors coma lo desvolopament sostenible, la cultura o l’accessibilitat e lo torisme.

Lo Prèmi Euroregional a l'Innovacion es estat autrejat per un jurat internacional amb representacion dels tres territòris que conforman l’EPM. A banda del supòrt economic, que s’elèva als 15.000€, l’Euroregion a aportat tanben la siá expertesa en las sessions de coaching presenciala realizadas a Perpinhan e a distància –a travèrs de l’aplicacion MIC.

Lo concors Gardi in Cube es un concors dobèrt a totes. Per inscriure-s’i, cal solament
aver una idèa, un projècte o desirar far partida d’una equipa a qui voler aportar las siás
abiletats.
Podètz trobar mai informacion al web www.miroincube.eu

.