L'economia de l'èuro-zòna resistís e creis un 0,2% en PIB


L’economia de l’Èuro-zòna resistís. Entre julhet e setembre del 2019, segon las donadas avançadas aquel dijòus per l’burèu europèu d’estatistica (Eurostat), lo produch interior brut (PIB) dels païses de l’èuro cresquèt un modèst 0,2%, la meteissa taxa que pendent lo trimèstre anterior. De mai, en l'ensems de l'Union Europèa la donada foguèt leugièrament superiora, amb un aument del PIB de 0,3%, una decimala mai que la donada enregistrada entre mai e julhet de 2019.

L’agéncia d’estatistica a confirmat tanben una leugièra casuda de l'inflacion interannala de la zòna èuro, a la 0,7% l’en octòbre, a causa de la casuda dels prèses de l’energia, un limitat encariment dels prèses dels bens industriales pas energetics e una avançada dels prèses de las neurituds, alcoòl e tabac similar al del mes anterior. Mentretant, excluses los prèses de l’energia, l'inflacion se situèt a l’1,2% a l’en octòbre, una decimala mai qu'en setembre.

Se prenèm en compte la comparativa interannala, l’exercici aima un creissement de l’1,1% a l’èuro-zòna, una decimala mens qu'en lo trimèstre precedent, e de l’1,4% en l'ensems de l'UE, la meteissa taxa interannala que pendent lo trimèstre anterior. Aquela avaloracion prealabla confirma que l’economia se manten establa e que las estimacions qu'auguravan un retruc de solament 0,1% pas s’an produsit.

.