Alèrta sul trafic de mendres entre Veneçuèla e Brasil


L’Organizacion Internacionala de Migracions (OIM) a informat sus la preséncia de presomptivas trafegairas de personas a l’estada de Roraima, dins la frontièra de Brasil amb Veneçuèla, ont la Polícia Federala met en examen lo cas.

Mai de 30 milions de veneçolans demòran en BoaVista, la capitala de Roraima. Segon fonts de l'entitat, per 1.500 dolars es possible aquerir un mainat o mainada mendre d'edat. L’agravament de la crisi dins lo país a favorit lo trafic de mendres.

Ongan, lo president Nicolás Maduro bloquegèt la frontièra pendent 5 meses, mas aiçò empediguèt pas que fòrça venezolans dintrèsson al Brasil de forma clandestina.

La Politica Federala met en examen aqueles presomptius transits de mendres e lo Ministèri Public Federal de Venezuela, que recebèt de denóncias sus estrangièrs que crompan de personas venezolanes que pagan per el entre 200 realas e 6.000 realas (50 a 1.500 dolars).

Un coble, formada d'un òme de Bangladèsh e una brasiliana, foguèron arrestats quand ensagèron enregistrar coma una filha siá una veneçolana qu'avián pagat per el 500 dolars.

.