Especialistas medics d'Occitania participaràn a la trobada 'Ictusnet'


Divèrses especialistas medics d'Occitania participaràn a la trobada 'Ictusnet' ongan organizada per l'Institut d'Investigacion Sanitària de las Ilhes Balears a Mallorca, ont i assistiràn tanben entre aquel dijòus e deman divendres mai d'un centenat de professionals de dètz organizacions d'Aragon, las Ilhes Balears, Catalonha, Navarra e lo nòrd de Portugal. 

Ictusnet A una ret de 35 entitats europèas associadas dels domenis publics e privats, amb una majoritat d'espitals e centres sanitaris.

"L’ictus es una de las patologies de mai naut impacte en tèrmes de salut, recebut qu'implica d'importants còstes personals, familiales e socials e, doncas, es una preocupacion per totes los responsables politics", a manifestat la conselhièra de Salut de las Ilhes Balears, Patricia Gómez.

Gómez a facilitat aquelas donadas pendent la benvenguda als assistents a la reünion de Ictusnet, un projècte europèu finançat pel Fons Europèu de Desvolopament Regional (Feder) que dispausa d'un budgèt total de mai de 1.700.000 èuros. L’objectiu es promòure la collaboracion en investigacion e innovacion a fin de melhorar l'atencion integrada e la qualitat de vida dels pacients afectats per un ictus, tot aquò amb lo supòrt de nòvas tecnologias d'analisi de donadas e d'una ret d'excelléncia d'agents, qu'auràn l'oportunitat de partejar informacion, experiéncias e bonas practicas.