'Tándem', la sèria policièra mai occitana

 
Vos parlam uèi de la sèria 'Tándem', una sèria policièra occitana. Emesa per France 3, compta doas sasons de 12 capítols caduna. a sèria s'es grauada a l'Occitània e transcor-re pels environs de la vila de Montpelhièr, amb los sieus incresibles païsatges. Las investigacions dels crims mai variats debanan en scenaris fòrça desparièrs.

Tándem Es una sèria corala procedimentala amb tocs de comèdia qu'es ja estat renauida per una tresena sason. Lo comandant Léa Soler (Astrid Veillon) ven d'assumir la carga de cap de la division d'investigacions de la vila de Montpelhièr. En acceptar lo nòu carrec, Soler es conscient que trabalharà amb Paul Marchal (Stéphane Blancafort), un companh brilhant, mas amb un temperament de còps incontrolable.

Seriá solament un jorn mai al burèu a l'excepcion de per lo fach qu'ela e lo sieu nòu companh son de parents celibataris de dos adolescents, e totes dos recentament divorciats... Lo un de l'autre. Totes dos fa fòrça tempses que pas s veson e lor cal ara establir un nòu climat de trabalh mentre fan malabars amb la siá complèxa vida personala. Malgrat las siás diferéncias, qu'esclatan sovent amb fòrça, combinan los sieus esfòrces per lutar contra lo crim organizat.