Boicòt contra lo sultan de Brunei per aver condemnat a la pena de mòrt los omosexuals


L'actor nord-american George Clooney, personalitat fòrça activa en la defensa dels dreches umans, s'es mostrat indignat amb lo nòu Còdi Penal que s'implantarà dins lo govèrn de Brunei e que dicta pena de mòrt coma puniment pels omosexuales, los adúlters o los violadors.

A l'ora d'ara, l'omosexualitat se punís a Brunei amb fins a dètz ans de preson, mas lo cambiament a la lei prevegèt la pena de mòrt. Aqueles cambiaments s'aprovaràn, en principi, aquel dimècres, 3 d'abril.

L'actor nord-americà pensa que el món no es pot quedar de braços plegat davant aquesta cruel llei anti-LGTB. Ell està decidit a passar a l'acció i proposa atacar l'economia del país i no dubta a desitjar "que s'enfonsin". Clooney demanar fer boicot a la cadena d'hotels de luxe Dorchester Collection, propietat del sultà de Brunei, Hassanal Bolkiah.

En una columna d'opinió a la revista "Deadline", George Clooney demana boicotejar els interessos econòmics del sultanat des d'aquest mateix dimecres. Els Dorchester Collection són hotels de gran luxe, amb preus que superen els 800 euros per nit, i que no estan a l'abast de totes les butxaques.