Milièrs de personas protestan a Tolosa contra los atacs de França a l'occitan


Aquel dimenge a debanat la manifestacion en defensa de l’ensenhament en occitan a Tolosa de Lengadòc. L'acte, segon los organizadors, a amassat près de cinc mila personas dins la Plaça del Capitòli, luòc emblematic de la vila de Tolosa. La marcha a començat a doas oras e a denonciat la reforma començada per l’estada francesa e que preten de suprimir l’occitana a l’Educacion Segondària de la demarcacion escolara de Tolosa de Lengadòc. Per o far, a previst d'eliminar, a comptar del cors 2019/2020, la partida budgetària amb qué Occitània paga los professors d’occitana.

La marcha es estada organizada pel Centre Regional dels Ensenhaires d’Occitan (CRÈO Tolosa) amb la collaboracion de la FÈLCO e la Calandreta. I an sostengut tanben d'organizacions coma CRÈO Tolosa, FÈLCO, IEO, Òc-Bi, Felibrige Lengadòc, Calandreta, Convergéncia Occitana, Ostau Biarnés, OstauComengés, Carnaval Gascon, Escota e Minja, Païs de Catinou, Lo Congrès Permanent de la Lenga Occitana, Lo CCOR de Rodès, Cap a l’Òc de Sant Africa, Aicí l’Òc de Carcin e l’Semblada Occitana, entre mai.

I a agut tanben preséncia catalana amb l’assiténcia del Cercle d’Afrairament Occitanocatalan (CAOC). Representants d’entitats e estudioses que trabalhan en la difusion de l’occitana a Catalonha