Los ‘justets jaunes’ s’an manifestat per onzen dissabte consecutiu


Los ‘justets jaunes’ s’an manifestat uèi a Occitania e França per onzen dissabte consecutiu en un moment que l’executiva de lo president Macron comença a recuperar part de la popularitat perduda. En los dos darrièrs dissabtes, la protèsta a atengut traire dins la carrièra près de 84.000 personas arreu del país.

A París s’an convocat oficialament quatre manifestacions en aquela jornada e, pel primièr còp dempuèi l’inici del movement, una ‘nuèch jauna’ dins la plaça de la Republica a comptar de las cinc de la serada.

Segon las donadas facilitadas pel ministèri de l’Interiora, aquel dissabte, unas 22.000 personas an participat a las protèstas a França e 2.500 solament a París. Los rambalhs son estats puntuales dins la capitala francesa.

A Occitània, a la vila de Nîmes mai de 600 "justets jaunes" son partits dempuèi l'estadi Costières fins a la Maison Carrée aquel dissabte, 26 de genièr a mièja serada. An format tanben una cadena umana amb messatges sul tèma de la transicion ecologica e l'urgéncia de la situacion pel climat.

Unes 130 justets jaunes s'an amnifestat a l'aquel dissabte, 26 de genièr per las carrièras de Besers. Dels camps de Mart an acabat als Allees Paul-riquet. Abans de la fin de la concentracion los justets jaunes decidiguèron talhar lo transit a la rotonda de la Méridienne. Se tornaràn donar cita lo dissabte 2 de febrièr als camps de Mart, ont talharàn lo transit a la rotonda de la A9 amb Bayssan.