Los justets jaunes catalans ocupan lo peatge d'El Voló e bloquèjan Espanha


Per aquela jornada de protèstas, los activistas catalans, fòrça d'eles amb 'estelades' independentistas e amb plancardas ont s'i legissiá: 'Catalan Republic', an decidit abandonat la majoritat de las rotondas ocupadas fins alavetz per se concentrar en ponches mai estrategics. L'objectiu es estat bloquejar l'economia en enfocant la frontièra espanhòla. L'execucion es estada un succès pels justets jaunes qu'an atengut l'objectiu pauc abans del miègjorn a El Voló (Bouleau en francés).

Après bloquejar pendent longtemps la sortida de la rota d'El Voló, los militants catalans (près de 300 personas) an forçat las barrièras per ocupar las pistas de la A9, bloquejadas en ambedoas direccions pauc abans del miègjorn.

Priscillia Ludosky, figura del movement dels justets jaunes, foguèt present aquel dissabte la serada a la veitura d'El Voló, près de Perpinyà (Perpinhan en francés). dins la frontièra entre la Catalonha Nòrd (França) e la Catalonha Sud (Espanha), faguèt una crida al movement de justets jaunes per "s'estructurar" e pas anar "cap a la politica".