Los desacòrdis entre flamencs e valons en immigracion fan perilhar lo govèrnBart De Wever, cap de la formacion independentista flamenca 'Nòva Aliança Flamenca'.

Avertiment dins lo Govèrn de Belgica de la 'Nieuw-Vlaamse Alliantie' (Nòva Aliança Flamenca). Los nacionalistas flamencs abandonaràn l’Executiva federala se lo primièr ministre, lo nacionalista valón Charles Michel, manten la siá intencion d’anar aquel diluns a la conferéncia inter-governamentala de Marraquèsh ont es previst aprovar lo pacte per una immigracion segura, ordenada e regular promogut per l'ONU.  'Nòva Aliança Flamenca' es un dels quatre partits que forman la coalicion de govèrn amassa amb los liberales nacionalistas valons e de flamencs e los nacionalistas demo-crestianes flamencs.

La Nòva Aliança Flamenca es un partit politic flamenc sorgit ras de la separacion de l'istoric partit nacionalista flamenc Volksunie lo 2001. La N-VA es republican, de centredrecha e escomesa per la plena sobeiranetat de Flandra e la siá constitucion coma nòu estat de l'UE.

Dimècres la comission d’exteriora del Parlament federal bèlga aprovèt per ampla majoritat una resolucion de supòrt que ratifiquèt un jorn après lo plen amb los vòts en contra de l’N-VA e la ultra-drecha fascista del Vlaams Belang.

La formacion de Bart De Wever assegura que “i a pas consens” sul pacte al se del govèrn federal e qu'accèptan pas que Michel se desplace dins la vila marroquina en nom de Belgica. “Se podèm decidir tres contra un dins aquel govèrn decidiràn en cada afar. Servirà pas de res contunhar”, a avertit après d’un conselh de ministres extraordinaris qu'an abandonat mièja ora après lo sieu inici sens acòrdi. Minutas abans de la comparucion, Michel se reafirmava en la siá intencion.