Las ONGs ecologistas escuelhon Bolsonaro coma 'Fossil del Jorn'


Las ONG que participan a la reünion sus mitan ambient CÒP24, a Polonha, autregèron al nòu president del Brasil lo prèmi de "Fossil del Jorn" coma forma de refús a las posicions de Jair Bolsonaro e lo sieu futur cancelièr.

Las agropacions ecologistas lamentèron que lo mandatari brasilian vòlga vetar la realizacion del CÒP25 l'an que ven dins lo sieu país e las siás menaças de denonciar l'Acòrdi de Pares sul cambiament climatic.

Lo CÒP24 amassa dins govèrns e entitats d'arreu del mond convocat per las Nacions Jonchas.
Cada jorn près de mil membres de ONGsque participan a l'eveniment polonés escuelhon un "Fossil" coma manièra ironica de criticar las siás posicions, e aquel dimècres l'elegit foguèron Brasil e l'Arabia Saudita.

"Jamai abans en l'istòria de las conferéncias Còps un president aviá recebut aquel prèmi abans d'assumir la prefectura de l'Estat", a dich Marcio Astrino, coordinator de Greenpeace Brasil.
"Brasil, ont nasquèt l'agéncia del climat de l'ONU, es un mediador fisable en las negociacions per l'Acòrdi de Pares. Per contra ara poiriá se tornar un dels agressors mondiales del climat", escriguèt lo jornal electronic Eco editat per la ret de ONGs CAN( Climate Action Network).