Alexandra Midal repassarà lo ritual social de las projeccions al CAPC de Bordèu


En collaboracion amb lo dessenhaire Adrien Rovero, la comissària Alexandra Midal a concebut per DRIVE IN una scèna especiala que repassa lo ritual social de las projeccions cinematograficas a l'aire liure. Lo projècte artistic pren la forma d'un sistèma de projeccion dobla que serà activat per intervencions de performances.

Com a part de la investigació per als seus projectes, Alexandra Midal observa títols de pel·lícules sobre un determinat tema, sovint en mode avançat i, de vegades, simultàniament. Aquestes "maratons de pel·lícules" la van inspirar per crear una sèrie d'assajos visuals, el primer dels quals, Hocus-Pocus, és un thriller de ficció, la història del qual barreja màgia i crims. 

Après Politique-Fiction, Domestic Psycho I, Villa Frankenstein e Eames e An Atlas, Midal ha produït tres noves pel·lícules de teoria visual per al museu d'art contemporani de Bordèu explorant els canvis socials radicals que provoca la Revolució Industrial. 

Lo projècte tractarà los objèctes de fantaumas e las vilas, la manipulacion mentala a travèrs de las images e lo desvolopament parallel de l'assassinat en sèria e l'industrializacion a travèrs de la vida e òbra del Dr. Henry Howard Holmes, primièr assassin en sèria dels Estats Units.


01.12.2018 - 06.01.2019
DRIVE-IN
Una exposicion d'Alexandra Midal
CAPC Musèu d'Art Contemporanèu de Bordèu

Mai informacion