La ultra drecha ganha las eleccions del Brasil mercés a Jair Bolsonaro


Lo candidat d'extrèma drecha Jair Bolsonaro a ganhat las eleccions presidencialas del Brasil amb mai de 55% dels vòts, coma apuntavan ja los sondatges, e succedirà lo mandatari Michel Temer lo 1 de genièr, per governar lo país fins al 2022.

Lo resultat es estat ajustat. Lo sieu rival a las presidencialas, lo candidat del Partit del Trabalhador, Fernando Haddad, a obtengut 44% dels vòts totales. dins lo sieu primièr parlament après ganhar lo segond torn dels comicis, Jair Bolsonaro a anonciat que debanarà un replegament de l'administracion federala per donar mai espaci a l'iniciativa privada.

D'altra banda, Bolsonaro s'ha compromès a "posar pau" en un país amb uns alts índex d'inseguretat i a defensar "la Constitució, la democràcia i la llibertat". En la mateixa línia, el candidat de la ultra-dreta ha defensat que el seu govern "constitucional i democràtic" portarà endavant les reformes econòmiques per trencar un "cicle tancat de creixement de deute" i "defensarà els drets dels ciutadans".

Milièrs de seguidors de Bolsonaro an celebrat per las carrièras de las principalas vilas del país la victòria de lo sieu cap. Centenats de personas o an fach a las pòrtas deu siá abitança a Rio de Janeiro, del temps que dins la vila de Sao Paulo i a agut qualques incidents entre seguidors e detractors del president elegit.