La justícia plega lo cas dels jutges espanhòls acusats d'abús de mendres a Colómbia


El Poder Judicial (CGPJ) espanyol ha desat el cas dels possibles contactes que jutges i magistrats espanyols van mantenir amb menors d'edat a Cartagena d'Índies (Colòmbia), on s'havien desplaçat per participar en unes jornades jurídiques.

el poder judicial dóna per tancat a l'escrit presentat per l'Associació Preeminència del Dret, que sol·licitava l'obertura d'un expedient disciplinari "per possible incompliment de deures judicials".

D'aquela manièra, la justícia espanhòla mesestima l'escrit presentat per l'Asociación Preeminencia del Derecho', que sollicitava la dubertura d'un expedient als jutges acusats "per possible incompliment de devers judiciales".

L'associacion preten esclarir se vertat es qu'entre los integrants de l'expedicion de magistrats e fiscales espanhòls que participèron a unes corses del 'Programa Sala' a l'America del Sud i aguèt qualqu'uns que barrèron las conferéncias amb nuèchs de copas en bars de la vila en las qu'aguèron de relacions amb joves mendres d'edat.

La denóncia se basan en una gravadura que la ministra de Justícia, Dolors Delgado, relatava coma foguèron aqueles supausats contactes entre los juristas e las gojatas. Lo vidèo foguèt obtengut il·legalment en lo transcors d'un dinnar de la ministra amb lo jutge Baltasar Garzón e lo comissari José Manuel Villarejo e sortèt a la lutz fa unes jorns, en provocant un grand escandal politic.