Creis la crisi entre Espanha e Flandra pels preses politics e los exiliats catalans


La crisi diplomatica entre Espanha e Flandra a causa del procès d'independéncia e los preses politics catalans a agut impacte a la premsa internacionala. Lo ministre d'Afars Estrangièrs espanhòls, lo nacionalista espanhòl José Borrell, a retirat diplomatic al delegat de Flandra a l’estada espanhòla, en represalha per las declaracions del President del Parlament flamenc, Jan Peumans, contra la justícia espanhòla e l’empresonament dels dirigents independentistas. E aquel fach a originat una autra laspanada diplomatic entre Espanha e Belgica.

‘Lo conflicte diplomatic esclata entre Espanha e Flandra’, ditz la publicacion 'Politico' en la siá portada. Lo jornal, referent en politica europèa, explica que Borrell a cridat a consultas lo delegat flamenc e li a retirat l’estatut diplomatic. Cita tanben de declaracions del delegat que critica la decision de Borrell e ditz que se tròba en lo camin confondut.

Lo Parlament flamenc a defendut la liberada d’expression de lo sieu president e a dich que la decision del govèrn espanhòl èra ‘desproporcionada’. Pendent un debat dins la cambra, Bourgeois a donat d'explicacions als deputats sul ‘grèu incident diplomatic’ amb l’estada espanhòla. ‘dins aquel parlament i a unanimitat, a la drecha e a l’esquèrra, a l’ora de dire que la decision d’Espanha es desproporcionat’, a dich. ‘Lo Parlament m’a demandat que remembre que dins aquel país i a liberat d’expression, tanben pel President del Parlament’, a apondut.